fbpx

Stilteretraite Maart

/Stilteretraite Maart

Stilteretraite Maart

Stilteretraite Maart

EEN DAG AFSCHEID NEMEN VAN…
Zelfs als je alleen bent, ben je vaak nog in gezelschap van je denken, je gedachten die je de hele tijd bezig houden en je voortdurend, vaak automatisch, in beweging zetten met bedenken en doen van allerlei activiteiten. De stiltedag is een miniretraite waarin je de  kracht van de stilte gaat verkennen. Een dag afscheid nemen van je dagelijkse gewoontes en verslavingen, je neigingen, je to-do lijstjes, je laptop en je smartphone.

HOE ZOU HET VOOR JOU VOELEN ALS ALLES OM JE HEEN ER EVEN NIET TOE DOET?
Als er niets van je verwacht wordt. Als er niets is waar je iets mee moet, van moet vinden of ‘automatisch’ iets mee moet doén. Een dag waarop je alleen maar hier hoeft te zijn, thuiskomen in het moment van NU. Je wordt uitgenodigd om pas op de plaats te maken en afstand te nemen van de waan van de dag.

EEN CADEAU AAN JEZELF
Tijdens deze mini-retraite ga je volledig met je aandacht naar binnen, terug naar je kern. Luisteren naar je innerlijke stem. Je neemt een dag afscheid van het gewone leven van verwachtingen, ‘doen’ te ‘presteren’. Je ontwikkeld de kunst om niet TE DOEN en alleen maar TE ZIJN met dat wat er op dat moment is.

Je hoeft geen ervaring te hebben met mindfulness of meditatie om aam de stiltedag deel te kunnen nemen.

KOM JIJ MEE DE STILTE ERVAREN?
De stilte dag zal begeleid worden door mindfulness- en compassietrainer Paul van Gemert die de stiltedag begeleid en door Fieke Klaassen die daarnaast de verstillende yogasessies zal begeleiden (deze yogasessies zijn toegankelijk voor iedereen, het is een hele rustige vorm van voelen en naar binnen keren).
De hele dag ben je in goede handen en hoef je niks maar kun jij je volledig over geven aan het zijn en het ervaren van de stilte.

Tussen de sessies staan staan er heerlijke vegetarische maaltijden voor je klaar.

De dag wordt afgesloten met een contemplatieve lezing waarna je als herboren weer naar huis gaat.

Aanmelden
Ontmoet de trainer

Praktische informatie

Startdatum: 1 maart 2020
Alle data: 1 maart 2020
Begintijd: 09.00
Eindtijd: 21.00
Investering totaal € 125, 00 voor stilte dag en is inclusief eten en drinken (25 euro p.p
Door |2019-12-18T13:14:22+00:004 november 2019|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Stilteretraite Maart

About the Author:

Paul is een gepassioneerd mindfulness en compassietrainer. Hij heeft zijn opleidingen tot mindfulness trainer (MBSR) gevolgd bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Zijn opleiding tot compassie trainer (MBCL) volgde hij bij Frits Koster en Erik van den Brink. Zijn interesse gaat vooral uit naar de toepassing van mindfulness in het dagelijks leven. Hij zegt daarover: “mindfulness is geen trucje. Het is ook geen gecultiveerde ‘manier van doen’. Mindfulness kun je namelijk niet ‘doen’. Het is een actieve levenshouding die je door training, in een altijd aanwezige verbinding met het dagelijks leven, kunt ontwikkelen Paul is categorie 1 gecertificeerd en als zodanig ook geregistreerd bij de VMBN. Parallel aan zijn werk als trainer is hij psychosociaal therapeut en coach, vrijgevestigd, met een eigen praktijk. (www.paulvangemert.nl) Paul is tevens oprichter van het Mindfulness Centrum Eindhoven.