fbpx

Mindfulness voor ouderen (start najaar 2020)

/Mindfulness voor ouderen (start najaar 2020)

Mindfulness voor ouderen (start najaar 2020)

Mindfulness voor ouderen (start najaar 2020)

Ouder worden is een proces waar we allemaal mee te maken hebben.

Ouder worden gaat gepaard met mooie en soms ook moeilijke ervaringen. De moeilijke ervaringen hebben vaak te maken met het omgaan met verlies, rouw en afscheid.

Het gaat hierbij niet alleen om verlies van dierbaren. Ook de achteruitgang van vitaliteit en/of gezondheid of het verlies van (vrijwilligers)werk kunnen een grote impact op ons leven hebben. In de huidige maatschappij ervaren ouderen bovendien dat de druk om zelfstandig en onafhankelijk te blijven steeds groter wordt.

Het is voor veel ouderen dan ook niet gemakkelijk om op een wijze manier om te gaan met de uitdagingen die het leven met zich mee brengen. Belangrijke thema’s die hierbij een rol spelen zijn acceptatie en loslaten.

De mindfulness training voor ouderen kan hierbij helpen.

De officiële 8 weekse mindfulness training voor ouderen is op open inschrijving.

Na je aanmelding volgt altijd een kennismakingsgesprek met de trainer. Na ontvangst van de aanmelding zal hij hiervoor contact met je opnemen.

Mindfulness voor ouderen

Mindfulness voor ouderen kan ondersteuning bieden bij het op een meer evenwichtige manier omgaan met de uitdagingen die het leven met zich meebrengen. Bijvoorbeeld zodat piekeren en sombere gedachten niet de overhand gaan nemen. Mindfulness biedt een methode van stilstaan en bezinning bij wat er nu is en wat ons beweegt. Acceptatie van het moment is een belangrijke factor die geoefend wordt. Het gaat er niet om dat je alles leuk vindt , maar als er onaangename dingen in het leven zijn die je niet kunt veranderen, helpt het als je ze kan accepteren.

 

Over de cursus

De cursus bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van twee uur en iedere bijeenkomst heeft een thema. U neemt aan de cursus deel in een kleine groep met gelijkgestemden. In overleg vindt de cursus in het zorgcentrum plaats.

Tijdens de cursusbijeenkomsten worden diverse mindfulness technieken geoefend zoals begeleide aandachts- en concentratieoefeningen en eenvoudige bewegingsoefeningen. Er komen ook theoretische aspecten aan bod en is er ruimte voor het bespreken van ervaringen. Door nauwkeurig naar je ervaringen te kijken wordt je opmerkzaamheid gescherpt en kunnen er helpende inzichten ontstaan. Mindfulness is een vaardigheidstraining en dat vraagt oefening. Een onderdeel van de cursus is dan ook thuis oefenen. Hiervoor krijgt u een cursusmap aangereikt.

Vergoeding

Afhankelijk van uw zorgverzekering is een (gedeeltelijke) vergoeding via de zorgverzekeraar mogelijk. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar of met het Mindfulness Centrum Eindhoven.

Trainingslokatie

De training wordt verzorgd in de locatie van Vitalis, Parc Gender aan de Maria van Bourgondiëlaan in Eindhoven.

 

 

Aanmelden
Ontmoet de trainer

Praktische informatie

Startdatum: najaar 2019. Startdatum nog niet bekend.
Alle data: najaar 2019. Data nog niet bekend.
Begintijd: 09:30 uur
Eindtijd: 11:30 uur
Investering 395,00 Afhankelijk van zorgpakket en zorgverzekeraar is (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk.
Door |2020-04-23T07:05:19+00:004 februari 2019|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Mindfulness voor ouderen (start najaar 2020)

About the Author:

Paul is een gepassioneerd mindfulness en compassietrainer. Hij heeft zijn opleidingen tot mindfulness trainer (MBSR) gevolgd bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Zijn opleiding tot compassie trainer (MBCL) volgde hij bij Frits Koster en Erik van den Brink. Zijn interesse gaat vooral uit naar de toepassing van mindfulness in het dagelijks leven. Hij zegt daarover: “mindfulness is geen trucje. Het is ook geen gecultiveerde ‘manier van doen’. Mindfulness kun je namelijk niet ‘doen’. Het is een actieve levenshouding die je door training, in een altijd aanwezige verbinding met het dagelijks leven, kunt ontwikkelen Paul is categorie 1 gecertificeerd en als zodanig ook geregistreerd bij de VMBN. Parallel aan zijn werk als trainer is hij psychosociaal therapeut en coach, vrijgevestigd, met een eigen praktijk. (www.paulvangemert.nl) Paul is tevens oprichter van het Mindfulness Centrum Eindhoven.