fbpx

Over MCE

/Over MCE
Over MCE2018-12-16T17:08:43+00:00

Onze missie

Het Mindfulness Centrum Eindhoven is een professioneel, open trainings- en expertisecentrum voor mindfulness. We willen bijdragen aan de kwaliteit van leven, werken en gezondheid door de integratie van mindfulness in de samenleving. Dat doen we door het aanbieden van trainingen en expertise over de toepassing van mindfulness.

Aanbod trainingen

We bieden basis- en vervolgtrainingen in mindfulness aan. Onze trainingen voldoen aan de professionele standaarden, zoals oorspronkelijk ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn.

We baseren ons trainings aanbod op de bewezen effectiviteit van MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction).

Verantwoordelijkheid en ethiek

De trainers van het MCE werken volgens de ethische codes van hun achterliggende vakgebied. De trainers die verbonden zijn aan het MCE zijn categorie 1 gecertificeerd door de VMBN en richten zich naar de ethische code van de beroepsvereniging voor mindfulness­trainers (VMBN). Ook zijn ze als lid van de VMBN verbonden aan de klachtenregeling.

Initiatief

Het initiatief tot de oprichting van het Mindfulness Centrum Eindhoven is genomen door Paul van Gemert. Paul heeft als mindfulness trainer vanuit zijn eigen praktijk de kracht en de mogelijkheden van mindfulness ervaren. Dat was de aanleiding om het McE op te richten en zo mindfulness een meer zichtbare en toegankelijke plaats in de Eindhovense samenleving te geven.