fbpx

Over compassie

/Over compassie
Over compassie2018-12-17T08:41:23+00:00

Wat is compassie

Hoe zou het zijn als je wat minder streng voor jezelf zou zijn? Als je met jezelf zou omgaan zoals een goede vriend met je omgaat, zeker op momenten dat het tegenzit?

Compassie is het vermogen om je betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel van jezelf als dat van anderen. Het gaat samen met de wens deze pijn en dit lijden te verlichten en bereidheid om daarin verantwoordelijkheid te nemen.

Het werkt bevrijdend om minder kritisch te zijn naar jezelf. De angst voor het oordeel van anderen wordt daardoor minder. Juist in momenten van stress en tegenslag, helpt het als je in staat bent om jezelf en de wereld om je heen, vriendelijker tegemoet te kunnen treden.

Mindfulness training

Mindfulness training vergroot jouw vermogen om met je aandacht meer aanwezig te zijn in het HIER en NU. Het leert je volledig bewust te zijn van wat je in het moment ervaart. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van ‘automatisch’ te reageren.

Lees meer

Bekijk onze trainingen.

De mindfulness trainingen starten op diverse dagen en tijden. Zo is de kans groot dat er een geschikt moment voor je is om aan de training te kunnen deelnemen.

Lees meer

Zelfcompassie is een belangrijke pijler voor wie gelukkig wil leven

Zelfcompassie is een belangrijke pijler voor wie gelukkig wil leven. Wetenschappelijk onderzoek toont aan hoe zelfcompassie je veerkracht, optimisme, doorzettingsvermogen, welbevinden en empathie verhoogt en samengaat met een betere gezondheid. Je ontwikkelt een gezonde relatie met jezelf en meer empathie en openheid naar anderen toe.

  • Er is een sterk verband tussen zelfcompassie en een verminderde aanwezigheid van negatieve gemoedstoestanden zoals depressie, angstige gevoelens, stress, schaamte en een negatief lichaamsbeeld.
  • Er is ook een sterke relatie tussen zelfcompassie en aanwezigheid van positieve gemoedstoestanden zoals geluk, tevredenheid met het leven, en optimisme.
  • Tevens is er een sterke relatie met een betere fysieke gezondheid.

Compassie­training MBCL

Vriendelijkheid en mildheid, voor jezelf en anderen, kun je trainen. De MBCL training (Mindfulness Based Compassioned Living) is ontwikkeld als vervolgtraining om mindfulness te blijven oefenen en deze uit te breiden met de beoefening van mildheid en vriendelijkheid, vooral naar jezelf.

Training volgen

Heb je interesse in compassie training? Of wil je je aanmelden? Klik hier.